Miten video syntyy?

1.02.2023 | Yleinen

Kapina Oy:n kuvaustiimi kuvaamassa ja äänittämässä Järvenpään kaupungille videota Kävelykatu Jannella.

Kuinka videotuotanto kanssamme pääpiirteissään etenee?

Kun tilaat videon videotuotantoyritykseltä (kuten meiltä) on yhteistyö toimijoiden välillä aina tärkeässä roolissa. Hyvän ja onnistuneen videon taustalla on aina tilaajan ja tekijöiden keskinäinen luottamus ja avoin keskustelu läpi projektin.

Jokainen video on aina itsenäinen kokonaisuus, jonka toteutuksen voi jakaa kolmeen päävaiheeseen:

1 ESITUOTANTO

Aloituspalaveri

Projektin alussa tutustumme teihin asiakkaana ja tapaamme alkupalaverissa. Tässä aloituspalaverissa kartoitamme tarpeenne, tavoitteenne ja teemme kanssanne toimintasuunnitelman videotuotannon etenemisestä.

Aloituspalaverissa kysymme mm. seuraavia kysymyksiä:
Miksi video tehdään?
– Mitä videolla halutaan saavuttaa? Mikä on sen tavoite?
– Kenelle video on suunnattu?

– Millaisella budjetti videolle on varattu?
– Missä aikataulussa video halutaan/on mahdollista toteuttaa?

Millaisia ideoita ja ajatuksia on jo valmiina?
– Millaiset resurssit ja halu tilaajalla on osallistua videon toteutukseen?
– Missä kanavassa video tullaan julkaisemaan?

Jokaisen asiakkaan kanssa toimimme aina tapauskohtaisesti ja toiveiden mukaan. Jotkut haluavat osallistua kokonaisuuteen enemmän, toiset haluavat antaa meille täydet valtuudet toteuttaa kokonaisuus käsikirjoitusvaiheesta julkaisuun asti.

Emme pelkää haasteita ja olemme hyviä kysymään niitä hankalimpiakin kysymyksiä, jotta saavutatte tavoitteenne. Alkupalaverissa annamme näkemyksemme siitä, millaisilla elementeillä tarvitsemanne video syntyy parhaalla mahdollisella tavalla.

Varaamme aina kuvauksiin sen kuvaustiimin, joka videon lopputuloksen kannalta vaaditaan hyvän mutta silti kustannustehokkaan lopputuloksen aikaansaamiseksi. Kuvassa Työturvallisuuskeskukselle toteuttamamme fiktiivisen tarinan kuvaus, jonka toteuttamiseen tarvittiin laajempi tiimi. Kuvassa tiimimme ohjaaja, kauttamme tilatut näyttelijät, maskeeraaja sekä äänittäjä.

Tuotanto ja aikataulu

Kun kokonaisuus on hahmotettu kanssanne, alkaa varsinainen esituotanto. Esituotannon vastuut jaetaan ja sovitaan kanssanne niin, että ne tukee tavoitetta. Hyvä suunnitelma on onnistuneen videon perusta.

Tässä tuotantovaiheessa toteutetaan mm:

  • käsikirjoitus ja toteutussuunnitelma
  • kuvaussuunnitelma
  • kuvauspaikka ja tarvittava rekvisiitta
  • aikataulutus
  • mahdollinen casting, maskeeraus tai muut mahdolliset lisäresurssit
  • kuvakäsikirjoitus (aina meidän vastuulla)

2 VIDEON KUVAUS / TOTEUTUS

Suurin osa tekemistämme projekteista on videoita, jotka sisältävät yhden tai useamman kuvauspäivän.

Kuvauspäivänä kuvauksista vastaa ohjaaja, jonka suunnitelmasta syntyneen vision mukaisesti koko tuotannossa mukana oleva Kapinan henkilökunta toimii. Varaamme aina tarvittavan kaluston ja henkilöt mukaan kuvauksiin.

Kuvauksissa asiakkaan rooli vaihtelee. Toiset ovat laajemmin mukana toteutustyössä, toiset eivät saavu paikalle lainkaan. Kaikkiin kuvauksiin asiakas on tervetullut, mutta kaikissa tapauksissa se ei ole välttämätöntä.

Kuvan lisäksi videolle toteutetaan tarvittava ääni joko äänittämällä kuvauksen yhteydessä tai spiikkauksena studiossa. Isossa osassa videoita ääni toteutuu myös pelkällä musiikilla ilman puhetta. Käytössämme on laaja musapankki, josta lisenssillä saamme musiikin käyttöönne. Kapinaperheeseemme kuuluu myös musiikin ammattilaisia, jotka voivat säveltää tarvittavan musiikin videolle tai luoda halutun äänimaiseman osaksi kokonaisuutta.

Jälkityöt vaativat editointitaitoja. Kuvassa Sami editoimassa oman Video päivässä 1000e -mainosvideomme kokonaisuutta valmiiksi.

3 VIDEON JÄLKITYÖT

Kun video on kuvattu tai videoon tuleva materiaali on valmiina, alkaa editointi ja mahdollisten lisäelementtien /efektien työstö.

Jälkitöihin kuuluu mm.

  • leikkaus ja värimäärittely
  • äänen jälkikäsittely
  • musiikin valinta tai sävellys / äänitehosteet
  • graafiset elementit, kuten logojen, nimitietojen ja tekstiplanssien lisäys

4 VALMIS VIDEO

Kun video on valmis, lähetetään se tarkastettavaksi aina tilaajalle. Tässä vaiheessa on mahdollista vielä hioa kokonaisuutta yhden korjauskierroksen verran.

Kun video on hyväksytty toimestanne, toimitamme valmiin videon teille ja se on valmis julkaistavaksi haluamallanne tavalla ja aikataululla.

Onko sinulla tarve videolle tai jo valmis idea? Laita viestiä!

Jaa kirjoitus:

Liity sinäkin kapinaan hyvien videoiden puolesta!

Kapina on uusi alku.